Bedane kompor induksi lan kompor inframerah

Prinsip kerja kompor inframerah: sawise dadi panas tungku pemanas (awak panas logam nikel-Chromium), efisiensin dhuwur banget cedhak sinar inframerah. Liwat tumindak piring permukaan microcrystalline, sinar infrared adoh sing efektif banget. Jalur geni terus munggah, lan konsentrasi panas langsung disemprotake ing sisih ngisor pot, supaya bisa ngasilake efek panas. Ing basa umum, kabel resistansi dilebokake ing sangisore pot. Kawat resistansi dipasang ing kabel lan dadi abang, ngasilake panas. Panas diwenehake menyang pot kanggo entuk efek pemanasan.

Prinsip kerja kompor induksi: arus bolak-balik digunakake kanggo ngasilake medan magnet gantian kanthi ganti arah liwat koil. Arus Eddy bakal katon ing njero konduktor ing kolom magnetik gantian. Efek panas Joule saka arus eddy bakal nggawe konduktor dadi panas, supaya bisa dadi panas. Titik populer, yaiku efek langsung saka induksi elektromagnetik ing pot, pot kasebut dadi panas, kanggo entuk peran dadi panas panganan.

Beda siji: Ditrapake kanggo pot.

Kompor infrared mindhah panas langsung menyang pot, mula pot bisa digawe saka macem-macem bahan, pokoke ora ana pot, pot bisa digunakake.

Kompor induksi minangka pot ing induksi elektromagnetik ing sangisore pemanasan, yen pot kanthi bahan kasebut ora bisa nampa peran medan magnet, mula dadi panas maneh kompor, mula kompor duwe watesan, mung bisa nggunakake pot magnet, kayata zat besi panci

Bedane 2: Tingkat pemanasan.

Kompor inframerah dipanasake alon-alon amarga dadi panas elemen pemanas, banjur ditransfer menyang pot.

Kompor induksi nate miwiti induksi elektromagnetik, panci magnetik bakal ngasilake panas, mula kecepatane luwih cepet tinimbang tungku keramik listrik.

Dadi, nalika nggunakake proses nyata, panci masak luwih milih milih kompor induksi, amarga pemanasan luwih cepet.

Bedane 3: efek suhu sing tetep.

Tungku keramik listrik nduweni fungsi kontrol suhu sing tepat, sing bakal nyuda daya nalika tekan suhu tartamtu, mula efek suhu sing tetep luwih apik.

Tungku induksi yaiku pemanasan pedhot, panas banget, cedhak, terus panas, mula efek suhu tetep ora apik.

Mula, susu panas milih kompor tembikar listrik luwih becik.


Wektu kiriman: Nov-19-2020

Langganan Newsletter Kita

Kanggo pitakon babagan produk utawa pricelist, wenehi email menyang kita lan kita bakal bisa kontak sajrone 24 jam.

Tututi Kita

ing media sosial kita
  • facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube