FAQ toptop inframerah

Apa Beda Antarane Cookie Inframerah lan Induksi

Sampeyan bisa uga wis bingung babagan apa bedane ing toko inframerah lan induksi .... Kaloro opsi kasebut wis suwe, mula kanggo ngilangi kebingungan, ayo goleki lan ngrembug piring panas inframerah vs piring panas prabawa lan cara kerja cara masak loro kasebut. Kita bakal ngrembug kenapa milih lan nggunakake panas infrared minangka pilihan sing luwih murah lan luwih murah. Lan kita bakal ngrembug mupangate masak inframerah. Seneng ndeleng oven inframerah benchtop sing paling populer?

Apa Masak Inframerah?

Masak inframerah minangka cara migunani kanggo masak panganan sing sehat lan nahan nutrisi.

Panas inframerah yaiku

Cepet kanggo masak mayoritas panganan- 3 x luwih cepet tinimbang cara tradisional

Ora ngasilake panas lan njaga pawon dadi adhem

Masak panganan kanthi rata, dudu titik panas utawa adhem

Tahan kandungan lembab sing luwih dhuwur ing panganan

Kompor kompor banget - kompor Benchtop, oven roti panggang lan kompor keramik sing cocog kanggo

pawon, RV, boat, kamar asrama, kemah

BBQ infrared adoh banget ora tumoto kanggo digunakake lan luwih murah kanggo mbukak

Kepiye Cooker Inframerah Panas?

Kompor inframerah digawe saka lampu panas inframerah kuarsa ing piring logam sing dilindhungi korosi. Lampu biasane diubengi koil sing sumringah kanggo ngetokake panas sing padhang. Panas sing sumunar iki ngirimake panas infrared langsung menyang pot. Sampeyan bakal nemokake kompor inframerah duwe efisiensi energi sing luwih dhuwur tinimbang koil listrik padat kanthi efisiensi 3 kali luwih akeh. Keuntungan kompor inframerah tinimbang kompor induksi: jinis panci lan wajan bisa digunakake. Kanthi kompor induksi, sampeyan butuh piranti masak khusus.

Bill Best nyipta alat pembakar inframerah bertenaga gas pertama ing wiwitan taun 1960an. Bill minangka pendiri Thermal Engineering Corporation lan paten pembakar inframerah. Iki pisanan digunakake ing pabrik lan industri kayata pabrik manufaktur ban lan oven gedhe sing digunakake kanggo garing Paint kendaraan kanthi cepet.

Ing taun 1980an, panggangan inframerah keramik wis ditemokake dening Bill Best. Nalika nambah penemuan burner inframerah keramik menyang parut barbecue sing digawe, dheweke nemokake panganan masak panas inframerah kanthi luwih cepet lan njaga tingkat kelembapan sing dhuwur.

Kepiye Cara Panggangan Inframerah?

Panas inframerah mesthi ana. Oven infrared entuk jenenge saka elemen pemanas inframerah sing adoh banget sing dadi inti saka unit pemanas. Panas unsur kasebut nggawe panas sing sumringah sing pindhah menyang panganan.

Saiki ing panggangan areng utawa gas biasa, panggangan digawe panas karo ngobong areng utawa gas sing dadi panas panganan nganggo hawa. Panggangan inframerah bisa digunakake kanthi beda. Dheweke nggunakake elemen listrik utawa gas kanggo dadi panas, banjur ngetokake gelombang inframerah langsung menyang panganan sing ana ing piring, mangkuk utawa panggangan.

Apa Masakan Induksi?

 Induksi Masak minangka metode pemanasan panganan sing paling anyar. Kompor induksi nggunakake elektromagnet tinimbang konduksi termal kanggo dadi panas pot. Cooktops iki ora nggunakake elemen pemanas kanggo mindhah panas nanging langsung dadi panas wadhah kanthi medan elektromagnetik ing ngisor permukaan masak kaca. Lapangan elektromagnetik saiki pindhah langsung menyang piranti masak magnetik, mula dadi panas– sing bisa dadi pot utawa wajan.

Mupangate yaiku supaya tekan suhu dhuwur kanthi cepet kanthi kontrol suhu cepet. Kompor induksi duwe akeh mupangat kanggo konsumen. Salah sijine yaiku kompor ora panas, nyuda kemungkinan kobongan ing pawon.

Kepiye Cara Masak Induksi?

Kompor induksi digawe saka kabel tembaga sing dilebokake ing sangisore wadhah masak banjur arus magnetik gantian dilewati kabel. Arus gantian mung tegese arah sing terus malik. Arus iki nggawe medan magnet fluktuasi sing kanthi ora langsung ngasilake panas.

Sampeyan pancen bisa nyelehake tangan ing ndhuwur kaca lan sampeyan ora bakal ngrasakake apa-apa. Aja nyelehake tangan siji sing nembe digunakake kanggo masak amarga bakal panas!

Peralatan masak sing cocog kanggo kompor induksi digawe saka logam ferromagnetik kayata besi cor utawa baja tahan karat. Nyedhiyakake sampeyan nggunakake disk ferromagnetik, tembaga, kaca, aluminium, lan non magnetik, baja tahan karat bisa digunakake.

Napa Masak Inframerah Luwih Apik? Induksi Plate Panas Infrared VS

Wong asring takon pitakon babagan "plate panas infrared vs induksi" nalika nggunakake listrik. Kompor infrared nggunakake udakara 1/3 luwih sithik tinimbang alat masak utawa panggangan liyane. Pembakar inframerah dadi panas banget, ngasilake suhu sing luwih dhuwur tinimbang panggangan utawa kompor biasa. Sawetara kompor inframerah bisa nggayuh 980 derajat Celcius ing 30 detik lan bisa ngrampungake masak daging sampeyan sajrone rong menit. Cepet banget.

Kompor infrared lan panggangan BBQ luwih gampang dibersihake. Pikirake kabeh kekacoan saka pungkasan sampeyan nggunakake panggangan burner utawa areng…. Kabeh cipratan sing kudu diresiki…. Unsur-unsur sing dilapisi keramik ing BBQ inframerah mung kudu diusap lan mangkuk kompor benchtop dipasang ing mesin cuci piring.

Mupangate Masak Inframerah?
Panganan Rahehe Enak

Masak inframerah njamin panas disebar kanthi rata ing permukaan masak. Panas sing sumunar nembus panganan kanthi rata lan njamin kandungan lembab tetep dhuwur.

Suhu Sithik

Kompor infrared cepet-cepet panas. Disaranake sampeyan nonton panganan kanthi rapet lan nyuda panas yen dibutuhake. Sampeyan kudu milih kompor inframerah kanthi macem-macem setelan suhu.

Apik kanggo Lingkungan

Kompor lan panggangan inframerah nggunakake udakara kurang saka 30 persen tinimbang panggangan listrik, gas utawa areng. Iki ngirit dhuwit lan sabanjure bisa mbantu lingkungan. Temokake 5 grill infrared sing paling populer ing kene

Ngirit wektu sampeyan

Amarga panggangan infra merah paling panas, mula masak luwih cepet. Sampeyan bisa nyang panggang, daging panggang, masak panganan lan nindakake kabeh sing dikarepake meh 3 kali luwih cepet tinimbang kompor biasa.

Sepira Cepetane Cooker Inframerah?

 Kompor infrared bisa nganti 800 derajat Celcius ing 30 detik. Cepet-cepet kaya ngono. Gumantung saka model lan jinis kursus, sampeyan bisa entuk model sing luwih alon. Elinga yen kabeh titik transfer panas nganggo inframerah amarga kacepetan.

Alat pembakar gas lan kompor areng mbutuhake panas kanggo nggawa ing wadhah masak banjur ngenteni prau dadi luwih panas sadurunge suhu mundhak. Lumahing inframerah digawe panas ing prabot masak kanthi cepet lan isih nglindhungi panganan saka kerusakan. Bayangake masak barbecue mung 10 menit lan rasane enak kaya biasane. Sampeyan bisa uga pengin mriksa panggang areng

Apa Sampeyan Perlu Peralatan Khusus?

Sampeyan ora butuh piranti masak khusus kaya sing wis kasebut. Kaya kompor biasa sampeyan bisa entuk ton aksesoris sing sampeyan butuhake… .. Kaya mangkuk kaca kenthel khusus kanggo kompor.

Kesimpulan Apa Beda Antarane Cookie Inframerah lan Induksi

Masak Inframerah lan Masak Induksi minangka cara masak sing paling apik. Nanging, Inframerah nawakake luwih akeh manfaate amarga panganan wis mateng luwih cepet tanpa diiseni awu utawa asap. Kompor infrared uga cocog kanggo lingkungan - ngewangi kita nggunakake bahan bakar fosil sing kurang kanggo ngasilake panas.


Langganan Newsletter Kita

Kanggo pitakon babagan produk utawa pricelist, wenehi email menyang kita lan kita bakal bisa kontak sajrone 24 jam.

Tututi Kita

ing media sosial kita
  • facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube