FAQ toptop induksi

1. Apa kompor induksi masak luwih cepet tinimbang kompor listrik lan gas normal?

Ya, kompor induksi luwih cepet tinimbang kompor listrik lan kompor gas tradisional. Ngidini kontrol cepet energi masak sing padha karo pembakar gas. Cara masak liyane nggunakake geni utawa elemen pemanas panas-panas nanging pemanasan induksi mung dadi panas kanggo pot.

2. Apa masak induksi bakal nganggo konsumsi energi sing dhuwur?

Ora, kompor induksi ngirim energi listrik kanthi induksi saka koil kawat nalika arus listrik mili. Saiki nggawe medan magnet sing ganti lan ngasilake panas. Panci dadi panas lan dadi panas kanthi konduksi panas. Lahan masak digawe saka bahan keramik kaca sing konduktor panas sing ora apik, mula mung sawetara panas sing ilang liwat bagian ngisor pot sing ngasilake limbah energi minimal yen dibandhingake karo masak terbuka lan kompor listrik normal. Efek induksi ora dadi panas udhara ing saubengé prau, nyebabake efisiensi energi luwih dawa.

3. Apa ana bebaya kesehatan saka radiasi unit induksi?

Kompor induksi ngasilake radiasi frekuensi sing sithik banget, padha karo frekuensi radio gelombang mikro. Jinis radiasi iki suda nganti ora ana jarak sawetara inci nganti udakara sikil saka sumber kasebut. Sajrone panggunaan normal, sampeyan ora bakal cukup cedhak karo unit induksi operasi kanggo nyedhot radiasi apa wae.

4. Apa masak induksi mbutuhake teknik khusus?

Kompor induksi mung minangka sumber panas, mula, masak karo kompor induksi ora ana bedane karo bentuk panas apa wae. Nanging, pemanasan luwih cepet karo kompor induksi.

5. Apa kaca lumahing masak? Bakal retak?

Lumahing masak digawe saka kaca keramik, sing kuwat banget lan ngidinke suhu sing dhuwur banget lan owah-owahan suhu tiba-tiba. Kaca keramik angel banget, nanging yen sampeyan ngeculake barang masak sing akeh, bisa pecah. Nanging, yen digunakake saben dinane ora bisa retak.

6. Apa aman nggunakake kompor induksi?

Ya, kompor induksi luwih aman digunakake tinimbang kompor konvensional amarga ora ana geni sing mbukak lan pemanas listrik. Siklus masak bisa disetel kanthi durasi lan suhu masak sing dibutuhake, otomatis bakal dipateni sawise siklus masak rampung kanggo nyegah panganan sing mateng & risiko ngrusak kompor.

kabeh model kayata nyedhiyakake fungsi masak otomatis kanggo masak sing gampang lan aman. Ing operasi normal, permukaan masak tetep adhem cukup kanggo nutul tanpa cilaka sawise wadhah masak dicopot.

7. Apa aku butuh peralatan masak khusus kanggo masak induksi?

Ya, piranti masak bisa uga nggawa simbol sing ngidentifikasi kompatibel karo kompor induksi. Panci waja tahan karat bakal digunakake ing permukaan masak induksi yen dhasar wajan kasebut minangka bahan magnetik saka waja tahan karat. Yen magnet nancep ing tlapak telek, bisa digunakake ing permukaan masak induksi.


Langganan Newsletter Kita

Kanggo pitakon babagan produk utawa pricelist, wenehi email menyang kita lan kita bakal bisa kontak sajrone 24 jam.

Tututi Kita

ing media sosial kita
  • facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube